Zlínská nemocnice obdržela tři nové inkubátory

ZLÍN - Tři inkubátory intenzivní péče dostalo novorozenecké oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně od uherskohradišťské Nadace Děti-kultura-sport. Jak agentuře Mediafax uvedla mluvčí nemocnice Karla Havlíková, sponzorský dar v hodnotě 771 tisíc korun převzal ředitel nemocnice v úterý.

„Jde o moderní přístroje, z nichž dva jsou posledním vývojovým typem a v dané kategorii nejmodernějším inkubátorem. Všechny jsou v maximální špičkové výbavě včetně řízení teploty, zvlhčování či koncentrace kyslíku,“ poznamenal primář novorozeneckého oddělení Jozef Macko. Dodal, že novorozenecké oddělení má nyní přes 20 inkubátorů.

Nadace Děti-kultura-sport spolupracuje se zlínskou nemocnicí dlouhodobě. „Víme, že takto vložené prostředky vždy pomohou dobré věci,“ konstatovala výkonná manažerka nadace Gabriela Jelínková.

Podle ředitele nemocnice Bohuslava Škubala získala nemocnice za roky spolupráce s nadací potřebné moderní vybavení například také pro interní kliniku, rehabilitační nebo gynekologicko-porodnické oddělení. Zástupci nadace přivezli v úterý také velké funkční obrázkové hodiny k výzdobě novorozeneckého oddělení. Pro dětské oddělení předali pohádkové knížky, malované metry k měření výšky dětí a hry Člověče, nezlob se.

Nadace Děti-kultura-sport sponzorsky podporuje zlínskou nemocnici od roku 2006. Hodnota jejích darů už dosáhla přes 10,8 milionu korun.