Zlínské divadlo naposledy uvede inscenaci Srdce krásné slivovice plné!

ZLÍN - V derniéře zahrají ve středu 30. března večer herci Městského divadla Zlín tragikomickou kabaretní frašku Srdce krásné slivovice plné!, kterou pro zlínské divadlo nastudoval známý režisér Jakub Nvota. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí divadla Hana Šmardová.

Představení mohou diváci naposledy navštívit ve středu v 19 hodin v Dílně 9472.

„Kabaret, který vznikl přímo pro Městské divadlo Zlín, napsal režisér Jakub Nvota společně s mladou herečkou zlínského divadla Michaelou Doleželovou, která v sobě ukrývá také talent autorky divadelních her,“ podotkl dramaturg Vladimír Fekar. Česká premiéra titulu se uskutečnila v prosinci 2009.

Představení je plné hudby Davida Rottera, jenž s režisérem nespolupracoval poprvé. Zlínští diváci znají jeho hudbu například z pohádky Opice Žofka. Je také autorem hudby pro komedii Sluha dvou pánů.

„V klubu naposledy uvidíme s kabaretní lehkostí příběh textaře písní, který v láhvích slivovice, jimiž se obklopuje, objevuje svou múzu, svou minulost, své lásky, ale ne každá slivovice mu chutná stejně. Ústředního hrdinu – textaře ztvárňuje Zdeněk Lambor a jeho zralejší a moudřejší alter ago Pavel Leicman. Žádný kabaret se neobejde bez něhy ženského pohlaví, které budou reprezentovat Petra Domžalová, Tamara Komínková, Romana Julinová a Jana Tomečková. Překvapení přinese postava Ivana Řeháka,“ přiblížil Fekar.

Na klavír zahraje David Janík. Roli malíře ztělesní zlínský výtvarník Tomáš Komínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x