Při deratizaci na Zlínsku budou letos spotřebovány téměř dvě tuny nástrah

ZLÍN - Společnost Moravská vodárenská zahájila plošnou deratizaci stokové sítě ve zlínském regionu, padnou na ni asi dvě tuny nástrah. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí společnosti Hana Koutná.

Jen na území měst Zlín, Otrokovice, Vizovice, Valašské Klobouky, Vizovice a dalších menších obcí budou ošetřeny kanalizační sítě v délce téměř 572 kilometrů. Na celoroční deratizaci budou vydány řádově stovky tisíc korun. Jarní etapa prací ve městě Zlíně bude trvat do 5. dubna. Zbývající kanalizační sítě se budou deratizovat až do konce dubna.

Ve Zlíně je v současnosti deratizace kanalizačních sítí téměř dokončena a navazuje na ni deratizace povrchová. Jde například o deratizování tepelných kanálů pod městem, kotelen a výměníkových stanic, sklepních prostor činžovních domů a deratizace areálů a objektů rozhodujících podniků na území města Zlína.

Plošná deratizace se provádí pulzační metodou pomocí kombinované nástrahy. To je směs granulí a zrna v mikrotenových sáčcích, odolná proti vlhkosti. Účinnou látkou je antikoagulant, který zabraňuje srážlivosti krve a hlodavci tak bezbolestně hynou asi po sedmi dnech na vnitřní vykrvácení. „Zvláště ve velkých městech se musí provádět deratizace pravidelně, dochází tak ke korigování početního stavu potkanů na přiměřené úrovni,“ vysvětlila Koutná.

 
 
 
 

Sponzorem článku je společnost Deratizace Praha, která nabízí tyto služby:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x