Na Luhačovicku, Rožnovsku i Horním Vsacku vzniknou nové turistické trasy

ZLÍN - Regiony Luhačovicko, Rožnovsko a Horní Vsacko získaly z Regionálního operačního programu Střední Morava více než 40 milionů korun na vytvoření nových turistických tras včetně jejich značení a informačních tabulí. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Město Luhačovice za necelých pět milionů korun vybuduje jednotný městský informační systém. Projekt má vést k lepší orientaci návštěvníků. Díky novým informačním panelům, infoboxu a vitrínám budou návštěvníci informováni o dění ve městě a lázních.

Sdružení Valašsko – Horní Vsacko a Sdružení pro rozvoj Soláně vsadilo na novou pěší trasu pro domácí návštěvníky regionu (dotace 2,7 milionu korun), dále bude z Kohútky až do Pulčínských skal vytvořena 23 kilometrů dlouhá běžecká trať, která bude propojena s Hornolidečskem (dotace 2,1 milionu korun) a na hřebeni Javorníků bude označena 22 kilometrů dlouhá cyklotrasa s názvem Biketrails Valašsko (dotace 2,7 milionu korun).

„Prakticky 30 milionů korun pak bylo vyčleněno na projekty podnikatelů na území Horního Vsacka, Luhačovicka a Rožnovska, které patří mezi oblasti s vysokou koncentrací rozvoje cestovního ruchu na území Zlínského kraje,“ doplnil Jindřich Ondruš (KDU-ČSL), náměstek hejtmana Zlínského kraje zodpovědný za oblast kultury a cestovního ruchu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x