Zlínští policisté zadrželi cizince, který se kvůli práci přejmenoval a v republice pobýval nelegálně

ZLÍN - Zlínští policisté zadrželi muže, který se kvůli práci přejmenoval. Jak agentuře Mediafax ve středu uvedla policejní mluvčí Jana Bartíková, soudce už cizinci nařídil vyhošťovací vazbu v olomoucké vazební věznici.

Na cizince upozornili městští strážníci, kteří se marně snažili zjistit totožnost muže. Policisté pak zjistili, že muž nemá na území České republiky povolen pobyt.

„Cizince zajistili, eskortovali ho do cely a sejmuli otisky prstů. Právě z databáze otisků vyšlo najevo, že muži už policie jednou otisky snímala, a to v souvislosti se správním vyhoštěním z území České republiky v roce 2009. Tehdy se však tento osmatřicetiletý muž jmenoval jinak. Po vyhoštění se vrátil do své země, oženil se, přijal příjmení své manželky a s novým jménem a novými doklady přijel znovu k nám za prací. Opět nelegálně,“ vysvětlila Bartíková.

Muž, který je v evidenci nežádoucích osob, se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V úterý odpoledne zlínský soudce nařídil vyhošťovací vazbu ve vazební věznici v Olomouci. Podle informací agentury Mediafax jde o muže z Ukrajiny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x