Ve Valašském Meziříčí opět anonym vyhrožoval výbuchem bomby, už potřetí během března

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Policisté museli ve středu dopoledne evakuovat asi stovku lidí z valašskomeziříčské České spořitelny, volal jim totiž anonym, že zde vybuchne bomba. Policejní mluvčí Lenka Javorková agentuře Mediafax řekla, že je to v březnu už potřetí, co anonym ve Valašském Meziříčí vyhrožoval bombovým útokem.

Anonym se ozval v devět hodin ráno. „Policisté společně se strážníky museli evakuovat lidi nejen z budovy spořitelny, ale i z okolních domů. V 11 hodin se anonym ozval znovu s tím, že doufá, že je spořitelna vyklizena, protože bomba vybuchne za hodinu,“ uvedla Javorková.

Složky integrovaného záchranného systému objekt prohledaly, ale žádný nástražný výbušný systém neobjevily. Při prohlídce jim asistoval i speciálně vycvičený pes. Kolem 12.30 hodin pátrací akci policisté ukončili a lidé se opět mohli vrátit na svá pracoviště a do svých domovů.

V měsíci březnu se jedná už o třetí případ, kdy anonym ve Valašském Meziříčí vyhrožoval bombou. Poprvé měla být bomba uložena ve spořitelně, podruhé na náměstí. V minulých případech volala podle hlasu žena, agentuře Mediafax se podařilo zjistit, že i tentokrát se jednalo o ženský hlas.

Anonymnímu telefonistovi hrozí za šíření poplašné zprávy až tříleté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x