ČSAD Vsetín obnoví vozový park díky dotaci z Evropské unie

VSETÍN - Celkem 17 nových vozidel bude moci zakoupit ČSAD Vsetín díky dotaci z Evropské unie. Agenturu Mediafax o tom ve středu informoval za společnost Jakub Salát.

Vozový park by měl být obnoven v průběhu let 2011 až 2014.

Celkový objem získaných prostředků z operačního programu pro ČSAD Vsetín je 29,9 milionu korun. Dopravce pak na nově zakoupené autobusy přispěje hlavním dílem, který bude činit 75 milionů korun. Celková investice do vozového parku v letech 2011 až 2014 tak přesáhne sto milionů korun. V rámci Zlínského kraje se jedná o největší podíl takto investovaných prostředků.

„Vzhledem k ukončení finanční podpory obnovy vozového parku doposud každoročně poskytovaných z prostředků ministerstva dopravy jde o vítanou alternativu, díky níž bude možné udržet dobrý standard základní dopravní obslužnosti v kraji,“ řekl Josef Růčka, výkonný ředitel společnosti ČSAD Vsetín.

Hlavním cílem dotace je nahradit staré a nevyhovující autobusy ekologickými a bezbariérovými dopravními prostředky, které přinesou komfortnější přepravu cestujících.

ČSAD Vsetín je nejvýznamnějším autobusovým dopravcem ve Zlínském kraji. V loňském roce zajišťovala dopravu na 139 linkách veřejné linkové vnitrostátní autobusové dopravy, a to zejména v dopravní obslužnosti Zlínského kraje, dále pak v menší míře i Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Městskou hromadnou dopravu zajišťuje ČSAD Vsetín ve městech Vsetín – 10 linek a Valašském Meziříčí pět linek.

Společnost provozuje autobusovou dopravu v šesti provozovnách (Zlín, Luhačovice, Slavičín, Vsetín, Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm) 270 autobusy. Má 477 zaměstnanců z čehož je 398 řidičů autobusů. Společnost ročně přepraví přibližně 17 milionů cestujících a autobusy ujedou asi 15 milionů kilometrů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x