Letošní ročník Miss Academia ovládly ve Zlíně dívky z Moravy

ZLÍN - První tři místa v soutěži Miss Academia ve Zlíně obsadily dívky z Moravy, vítězkou se stala Pavlína Kadlecová (20) z Podivic u Vyškova, která studuje Univerzitu J.A. Komenského v Praze. Manažerka soutěže Žaneta Cvernová agentuře Mediafax ve středu řekla, že letošním tématem bylo nebe a peklo.

Soutěž Miss Academia, kterou tradičně pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, se konala už popatnácté. Letošním tématem bylo heslo Andělsky krásná, po čertech chytrá. „Tématika nebe a pekla se promítla nejen do scénáře úterního galavečera, ale i do scény,“ poznamenala Cvernová.

V rámci galavečera si desítka finalistek například vyzkoušela pantomimu. Každá z krásek si vylosovala jedno slovo, které pak pomocí pantomimy měla přímo na pódiu předvést svým rodinným příslušníkům, kteří měli za úkol slovo uhádnout. Nechyběl ani rozhovor s porotou nebo promenáda v plavkách.

Vítězka získala za svůj titul například luxusní hodinky, wellness víkend ve Špindlerově Mlýně nebo diamantový set.

První vícemiss se nakonec stala Markéta Břízová z Ostravy, která studuje Ekonomickou fakultu Technické univerzity v Ostravě a druhou vícemiss se stala Nikola Vavříčková z Rosic u Brna, studentka Pravnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Do letošního klání se přihlásilo 320 studentek, ze kterých vzešlo deset finalistek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x