Otrokovická radnice ocenila už potřetí pedagogy

OTROKOVICE - V Otrokovické Besedě rozdávali představitelé otrokovické radnice ocenění pedagogům. Jak agentuře Mediafax ve čtvrtek řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková, akce se ve městě konala už potřetí.

Ocenění se dočkala Kateřina Skochová a Vlastimil Bukovjan. „Jejich práce dosahuje nadstandardních parametrů a jsou oceněni nejen v kolektivu spolupracovníků, ale i u dětí,“ podotkla Krupková. Třetí ročník akce se uskutečnil u příležitosti připomenutí Dne učitelů, při kterém se každoročně slaví také výročí narození J. A. Komenského.

Kateřina Skochová působí na Základní škole T. G. Masaryka od roku 1995. Ze začátku zde pracovala jako učitelka v dyslektických třídách. Po jejich zrušení se věnovala logopedické činnosti a v současné době vede ve škole dyslektický kroužek. Kromě klasických a ověřených metod práce používá také moderní a progresivní, které jsou pro žáky zábavné a podnětné. V posledních letech ve škole plní také funkci školního koordinátora environmentálního vzdělávání a pro žáky pořádá velké množství školních a mimoškolních akcí. Nenásilnou formou se snaží mezi žáky rozvíjet zájem o své okolí, naši přírodu a její ochranu. Z její iniciativy se před třemi lety zapojila škola do projektu Adopce na dálku.

Vlastimil Bukovjan nastoupil na Základní školu Mánesova v roce 1993. Působí zde jako koordinátor ICT a vyučující tělesné výchovy a výchovy ke zdraví. Maximálně se věnuje sportovní přípravě žáků. Založil Školní sportovní klub, Centrum sportu při ZŠ Mánesova a stál při vzniku žákovského florbalu na Zlínsku. Pro smysluplnější využití sportovních kroužků florbalu a atletiky na škole založil celoroční soutěž Otrokovickou florbalovou ligu žactva, která má již více jak desetiletou tradici. Každoročně pořádá řadu soutěží. V posledních letech spolupracoval na dvou mezinárodních jazykových projektech Comenius. V současné době připravuje nový projekt příhraniční spolupráce pod názvem Pohyb nás spojuje a vzájemně rozvíjí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x