Zlínský kraj přispěje na protidrogovou prevenci více než dvěma miliony korun

ZLÍN - Neziskovkám poskytujícím služby v oblasti protidrogové prevence a prevence rizikových typů chování poskytne Zlínský kraj ze svého letošního rozpočtu 2,3 miliony korun. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

„Evidujeme celkem 22 žádostí, žádná nepřišla po termínu. Tři žádosti o podporu byly vyřazeny z důvodu nesouladu s vyhlášenou výzvou a informacemi pro žadatele. Výběrová komise nakonec doporučila podpořit v prvním kole 12 projektů, ze kterých osm bude vzhledem k výši podpory předloženo ke schválení krajskému zastupitelstvu,“ přiblížila krajská radní pro sociální oblast Taťána Nersesjan (ČSSD).

Krajští radní už schválili dotaci vsetínskému občanskému sdružení Na cestě na projekt Křižovatky, kroměřížskému občanskému sdružení Jaspis na projekt Jaspis je tu pro Tebe!, zlínskému občanskému sdružení Madio na projekt Preventivní programy a fryštáckému občanskému sdružení Dům Ignáce Stuchlého SKM na projekt Orientační dny.

Na schválení zastupitelstvem čeká slavičínské občanské sdružení R-Ego s projektem Činnost Poradenského centra R-Ego, brněnské Sdružení Podané ruce s projektem Kontaktní centrum Charáč Uherské Hradiště – kontaktní, poradenské a terénní služby, Oblastní charita Kroměříž s projekty Kontaktní a poradenské centrum Plus a Terénní program Plus, zlínské občanské sdružení Onyx s projekty K centrum Zlín a Streetwork Zlín a vsetínské občanské sdružení Agarta s projekty Kontaktní centrum Klíč a Terénní programy Agarta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x