Vypsaná fiXa zahrála pro postižené Japonsko, teď míří na Slovácko

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po účasti na benefičním koncertu pro přírodní katastrofou postižené Japonsko v pražské Lucerně zamíří populární pardubická skupina Vypsaná fiXa za svými příznivci na Slovácko. V pátek 1. dubna vystoupí od 20.30 hodin v uherskohradišťském rockovém klubu Mír, uvedl za pořadatele Vítězslav Chromek.

Vypsaná fiXa má k Japonsku blízký vztah, na podzim loňského roku tam totiž absolvovala turné. Během deseti dnů skupina vystoupila mimo jiné v Tokiu, Kjótu, Kóbe a Nagoji. Na domácí koncerty navíc aktuálně zařadila i projekce z japonských vystoupení. „Když jsme zjistili, co se stalo, byli jsme v šoku. Všichni naši tamní přátelé jsou naštěstí v pořádku,“ uvedl kytarista Vypsané fiXy Milan Kukulský alias Mejla.

Na Slovácko se kapela vrací po dvou letech, kdy rovněž vystupovala v uherskohradišťském Míru. „V regionu si vybudovala silné fanouškovské zázemí,“ podotkl Vítězslav Chromek z pořádající agentury Vichr Production.

Vypsaná fiXa vznikla během léta 1994 v Pardubicích v sestavě Márdi – zpěv, kytara; Mejla – kytara; Dejmal – basa a Pítrs – bicí. Největším vzorem jim byli a dodnes jsou Pixies, proto začali psát jednoduché melodické písničky, které nezapomínali sytit punkovou energií. Brzy vzniklo první demo No Burp!

Následovalo druhé z Nietzseho Nic a v roce 1997 se natáčel demosnímek Smutné a veselé vraždy. Díky taktice koncertovat kde to jenom jde, křižuje pardubická čtyřka kluby po celé republice a vyjíždí i za hranice.

V roce 2001 vyšel debut Brutální všechno a o dva roky později album Bestiálně šťastní. Album Krása nesmírná se objevilo v roce 2005 a live CD V Fabric i CD a DVD Před náma jedeme my v roce 2006. V roce 2007 vyšlo album Fenomén.Vypsaná fiXa zůstává především koncertní kapelou, stabilně plní tuzemské kluby a patří mezi největší taháky letních festivalů.

Uherskohradišťský koncert začíná v klubu Mír v pátek 1. srpna ve 20.30 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x