Žáci z umělecké školy Morava vystoupí ve zlínském Velkém kině

ZLÍN - V sále Velkého kina ve Zlíně se v pátek odpoledne uskuteční komponovaný pořad s názvem Muzikanti hrajte, své umění předvedou žáci Základní umělecké školy Morava. Agentuře Mediafax to řekl jednatel školy Jiří Severin.

Koncert malých hudebníků začne v 17. hodin.

Základní umělecká škola Morava vznikla v roce 2003. Vyučuje hudební a výtvarný obor a jejím specifikem je, že její učitelé jezdí vyučovat do obcí v okolí Zlína. Tím umožňují nadaným dětem z Provodova, Štípy, Kašavy, Fryštáku, Liptálu, Lukova nebo Velkého Ořechova rozvíjet talent přímo v místě bydliště. „Škola tak poskytuje své služby tam, kde je dopravní obslužnost do Zlína složitá a tím vytváří pro místní děti rovné podmínky pro aktivní a smysluplné trávení volného času,“ poznamenal Severin.

V programu vystoupí cimbálové muziky Bělina, Moravěnka a Jařina, Kašavská gajdošská kapela, Klarinetový kvintet i pěvecký sbor. Nebude chybět ani vystoupení souboru Jazzové smyčce nebo Akordeonového souboru a program završí pásmo skladeb v podání Malé dechovky a Dechového orchestru mladých.

Vstupné na koncert je dobrovolné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x