Kroměřížská radnice přijímá do ztrát a nálezů nejčastěji klíče a kola

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice přijímá do evidence ztrát a nálezů každoročně desítky nových předmětů, nejčastěji se jedná o klíče a kola. Mluvčí města Pavel Zrna agentuře Mediafax řekl, že mezi kuriozitami vede zřejmě batoh s kompletním náčiním na výrobu drog.

V uplynulém roce se seznam kroměřížských ztrát a nálezů rozšířil o 81 předmětů. „Přibližně u třetiny se podaří najít majitele, zbývající dvě třetiny zpravidla propadnou ve prospěch obce. Dobrou polovinu všech nalezených věcí přitom tvoří klíče a jízdní kola,“ uvedl Milan Fritz z právního oddělení kroměřížské radnice. Výjimkou nejsou ani peněženky, osobní doklady, hodinky, mobilní telefony či tašky s oblečením.

Mezi nalezenými předměty nechybějí ani kuriozity. „Velký zájem u nás před časem vzbudil batoh s kompletním nádobíčkem narkomana na vaření pervitinu či dřevěná protéza dolní končetiny,“ doplnil Fritz. Podle něj radnice v uplynulém roce eviduje i pět nálezů finanční hotovosti v celkové hodnotě 4288 korun a 50 euro.

Mezi poctivými nálezci bývají nejčastěji starší lidé a málokdy náctiletá mládež. Spoustu zapomenutých předmětů také přinesou zaměstnanci Českých drah ze svých úschoven.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x