Vsetínské neziskovky získaly od radnice téměř dva miliony korun

VSETÍN - Více peněz, než se původně plánovalo, se rozhodla dát neziskovým organizacím vsetínská radnice. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Původně byla v rozpočtu vyčleněna na program Velkých grantů, určených na podporu neziskovek, částka 1,35 milionu korun. Nakonec se ale zastupitelé rozhodli rozdělit organizacím téměř dva miliony korun, přesně 1,87 milionu korun.

„O peníze z programu Velkých grantů je mezi vsetínskými neziskovkami každoročně velký zájem. V letošním roce jsme přijali 103 žádostí od celkem 71 organizací,“ konstatovala Šidlová. Pouze projekty Squashe v Pohodě, Racketlon klubu Vsetín a Spolku pro zachování valašských tradic nebyly podpořeny, neboť žadatelé nedodali vyúčtování dotací za rok 2010. Tyto organizace požadovaly celkem 5,2 milionu korun.

Podpory se nakonec dočká 84 projektů od 61 organizací. „Oblast sportu podpoříme 775 tisíci, do sociální oblasti poputuje 460 tisíc, organizace pracující s dětmi obdrží 315 tisíc, na kulturní činnost uvolníme 270 tisíc a na ostatní 50 tisíc korun,“ dodala starostka Iveta Táborská (ODS).

--> --> --> --> -->