České dráhy zahajují provoz cyklopůjčovny v Kroměříži

KROMĚŘÍŽ - Se začátkem turistické sezony otevřou v pátek 1. 4. České dráhy cyklopůjčovnu v Kroměříži. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

„Vypůjčení kola v půjčovně Českých drah přináší zákazníkům řadu výhod. Na vybraných tratích je možné vypůjčené kolo přepravovat zdarma, bezplatná je i jeho úschova na nádražích a ve vlacích. Půjčovny nabízejí kvalitní trekingová a horská kola, na kterých je prováděn odborný servis,“ podotkla Šubová.

K zapůjčení kola potřebují zájemci dva platné osobní průkazy, složit tisícikorunovou zálohu a uzavřít smlouvu. Početnější skupiny od dvou do pěti lidí zaplatí zálohu 2000 korun. Zálohu cestující dostanou zpět po vrácení kola. „V sezoně je o službu velký zájem, proto doporučujeme, aby si zájemci kola v půjčovnách předem rezervovali,“ doplnila Šubová. Kroměřížská cyklopůjčovna disponuje šesti koly a lidé si mohou ke kolu vypůjčit i zámek.

Vypůjčené kolo mohou cyklisté bezplatně přepravovat v úseku mezi Přerovem a Kojetínem, Kojetínem a Hulínem, Kroměříží a Zborovicemi nebo na trati mezi Přerovem a Otrokovicemi.

České dráhy provozují cyklopůjčovny také na hlavním nádraží v Olomouci, ve Frýdku-Místku, Studénce a Suchdoli nad Odrou.

--> --> --> --> -->