Nejšpinavější částí Vsetína je Rokytnice, tvrdí radnice

VSETÍN - Místní část Vsetína Rokytnice patří mezi nejšpinavější lokality města. Agentuře Mediafax to v pátek uvedla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Podle Šidlové obyvatelé Rokytnice na svou nepořádnost sami doplácejí, protože místo například opravených chodníků musí radnice platit očistu města. "Někteří odpadky kolem sebe pohazují, jiní si na nepořádek stěžují. Kritizují okolí sídliště, chodníku vedoucího do centra i potoku Rokytenka. K vidění jsou tam pravidelně pet lahve či obaly od cukrovinek. Z charakteru odpadků lze usoudit, že je nemají na svědomí lidé bez domova, ale spíše děti nebo mládež. Občané, kteří na to upozorňují, volají k zodpovědnosti město," poznamenala Šidlová.

Na úklidu se podílejí dlouhodobě nezaměstnaní i dobrovolníci, především ale technické služby. "Technické služby samozřejmě nepořádek uklidí. Nezbývá však, než sáhnout do městské kasy a peníze, jež by mohly jít na údržbu chodníků a silnic poskytnout na zaplacení úklidu a odvoz odpadků. Smutné bohužel je, že prostor, který pracovníci vyčistí, je do hodiny opět plný odpadků. Vandalové zde také často ničí odpadkové koše. Úřad ale lidi vychovávat nemůže. Je to věcí rodičů dětí i všech ostatních, kteří takového člověka vidí a neupozorní. Od věci možná není i zorganizování společného úklidu kolem bytového domu," řeka starostka města Iveta Táborská (ODS).

Nepořádek v Rokytnici vadí i křesťanské mládeži, která už druhým rokem nabízí svou pomoc při brigádách technických službám. Jedna z nich se uskuteční také v sobotu, kdy se zájemci sejdou v devět hodin před městským úřadem. "Přidat se k nim může kdokoliv. Mezi vytipované lokality, které čistí, patří i Rokytnice a potok Rokytenka. Jeho koryto je však hůře přístupné. A město se o něj zajímá i přesto, že je ve správě Lesů ČR," doplnila Šidlová.

Podle Šidlové obyvatelé Rokytnice na svou nepořádnost sami doplácejí, protože místo například opravených chodníků musí radnice platit očistu města. „Někteří odpadky kolem sebe pohazují, jiní si na nepořádek stěžují. Kritizují okolí sídliště, chodníku vedoucího do centra i potoku Rokytenka. K vidění jsou tam pravidelně pet lahve či obaly od cukrovinek. Z charakteru odpadků lze usoudit, že je nemají na svědomí lidé bez domova, ale spíše děti nebo mládež. Občané, kteří na to upozorňují, volají k zodpovědnosti město,“ poznamenala Šidlová.

Na úklidu se podílejí dlouhodobě nezaměstnaní i dobrovolníci, především ale technické služby. „Technické služby samozřejmě nepořádek uklidí. Nezbývá však, než sáhnout do městské kasy a peníze, jež by mohly jít na údržbu chodníků a silnic poskytnout na zaplacení úklidu a odvoz odpadků. Smutné bohužel je, že prostor, který pracovníci vyčistí, je do hodiny opět plný odpadků. Vandalové zde také často ničí odpadkové koše. Úřad ale lidi vychovávat nemůže. Je to věcí rodičů dětí i všech ostatních, kteří takového člověka vidí a neupozorní. Od věci možná není i zorganizování společného úklidu kolem bytového domu,“ řeka starostka města Iveta Táborská (ODS).

Nepořádek v Rokytnici vadí i křesťanské mládeži, která už druhým rokem nabízí svou pomoc při brigádách technických službám. Jedna z nich se uskuteční také v sobotu, kdy se zájemci sejdou v devět hodin před městským úřadem. „Přidat se k nim může kdokoliv. Mezi vytipované lokality, které čistí, patří i Rokytnice a potok Rokytenka. Jeho koryto je však hůře přístupné. A město se o něj zajímá i přesto, že je ve správě Lesů ČR,“ doplnila Šidlová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x