Ve Velkých Karlovicích založili novou gurmánskou tradici

VELKÉ KARLOVICE - Zážitková restaurace Vyhlídka ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku zahájila v pátek novou gurmánskou tradici pravidelných měsíčních akcí. Agentuře Mediafax to v pátek řekla Martina Žáčková z turistického resortu Valachy.

Až do prosince bude Vyhlídka přinášet degustační menu tématicky zaměřené vždy na jednu surovinu. První na řadě je v dubnu Jehněčí menu, v květnu ho vystřídá Chřestové menu a v červnu Jahodové. „V nabídce ale zůstávají i další pokrmy z našeho stálého menu,“ konstatovala vedoucí Lanterny Zuzana Vašutová.

Ve Vyhlídce také začala soutěž O nejlepší valašský recept, jejímž cílem je objevit zajímavý pokrm, který doplní stálé menu. Kuchařky a kuchaři, kteří se chtějí podělit o svůj oblíbený návod vycházející z tradiční kuchyně, mohou náměty zasílat do 30. května na lanterna@valachy.cz.

„Autor vítězného receptu dostane dvoudenní pobyt pro dvě osoby ve Spa hotelu Lanterna v době konání listopadového Karlovského gastrofestivalu, a to včetně degustační večeře. Odměněni budou i autoři na dalších dvou místech, věnujeme jim dvoudenní pobyt pro jednu či dvě osoby,“ doplnila Vašutová.

Na své si přijdou i milovníci sýrů. 23. dubna se totiž ve Vyhlídce uskuteční 1. ročník soutěže O nejlepší valašský sýr. V ní poměří svůj um regionální výrobci domácích sýrů. Ochutnávat může i veřejnost. „Pokoušíme se založit novou tradici a zároveň zmapovat výrobce v regionu, navázat s nimi kontakt a pomoci jim k většímu odbytu. Máme zájem odebírat jejich výrobky do všech tří hotelů našeho turistického resortu Valachy,“ dodala Vašutová.

Nejnovějším lákadlem Vyhlídky je zavedení speciální nabídky pro oslavence. V den svých narozenin získává návštěvník degustační menu zdarma. Jedinou podmínkou je současná objednávka téhož menu pro alespoň jednu osobu, která přijde s ním.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x