U Zlína hořelo za jízdy auto s desetiměsíčními dvojčaty, rodiče stihli děti vynést do bezpečí

ZLÍN - Osobní peugeot vezoucí desetiměsíční dvojčata začal v sobotu odpoledne hořet za jízdy v kudlovských kopcích u Zlína. Rodiče stačili děti včas z hořícího vozu vynést na louku, mezitím se však oheň rozhořel a auto poničil, řekl agentuře Mediafax mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

„Z auta se podařilo rodičům na poslední chvíli dostat kromě dětí i kočárek a pár osobních věcí,“ řekl mluvčí hasičů.

Auto podle něj začalo hořet v přední motorové části při stoupání ze Zlína na Kudlov. „Řidič zastavil u krajnice a začínající požár se snažil hasit pomocí přenosného přístroje a pak i zahradní hadicí z nedalekého rodinného domu,“ řekl Mitáček. Dodal, že na rychle sílící plameny však nestačil, rodina proto bleskově vynesla z auta desetiměsíční dvojčata v sedačkách a část osobních věcí.

Při příjezdu hasičů již plameny olizovaly celou přední část auta. „Záchranáři bleskově rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a požár se jim podařilo rychle lokalizovat,“ řekl Mitáček. Podařilo se jim tak zabránit rozšíření požáru do kabiny a na celý vůz.

Následné vyšetřování ukázalo podle mluvčího hasičů na technickou závadu palivového vedení vozidla. „Při požáru se nikdo nezranil, škody vyčíslil vyšetřovatel na třicet tisíc korun,“ řekl Mitáček.

--> --> --> --> -->