Stodolu v Hulíně, ve které uhynuli čtyři parkuroví koně, někdo zřejmě úmyslně zapálil, tvrdí policie

HULÍN - Ničivý požár, při kterém v Hulíně na Kroměřížsku v sobotu ráno uhořeli čtyři čistokrevní parkuroví koně, s největší pravděpodobností někdo úmyslně založil. Agentuře Mediafax to v neděli řekla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová a dodala, že na žhářství ukazují odebrané stopy v požářišti.

„Oheň s největší pravděpodobností někdo založil úmyslně,“ řekla Kyšnerová. Speciálně vycvičený policejní pes totiž při ohledávání spáleniště označil místo, kde by se mohl nacházet akcelerant hoření. „Odebrali jsme proto potřebné vzorky a poslali je do laboratoře k potvrzení hypotézy,“ doplnila mluvčí. Poznamenala, že případem se nyní intenzívně zabývají kriminalisté.

Majitelé koní se po požáru psychicky zhroutili. Z ohnivého pekla se jednomu z nich na poslední chvíli podařilo vyvést tři ušlechtilá zvířata, zbývající čtyři speciálně vycvičení koně však uvnitř uhořeli.

S ohněm a jeho následky bojovalo v Hulíně během celé soboty padesát hasičů. „Absolvovali jsme největší zásah související s úhynem zvířat ve Zlínském kraji,“ řekl Mediafaxu mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Plameny podle něj napáchaly materiální škody za zhruba dva miliony korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x