Opravu a rozšíření cesty z Ústí u Vsetína do Velkých Karlovic brzdí výkupy pozemků

VSETÍN - Předpisy i výkupy pozemků zdržují rekonstrukci cesty z Ústí u Vsetína do Velkých Karlovic. Jak agentuře Mediafax řekla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová, Ředitelství silnic Zlínského kraje se musí majetkově vypořádat s ještě dvěma stovkami majitelů.

Oprava frekventované silnice má už téměř dva roky zpoždění. „Ředitelství silnic Zlínského kraje musí vykoupit ještě 173 parcel, přičemž některé mají i více vlastníků. Výkupy brzdí nevypořádané dědické řízení či úmrtí v době převodů. Jednotlivé úseky komunikace do Velkých Karlovic se proto budou opravovat či rozšiřovat postupně, aby se vzájemně nezdržovaly,“ konstatovala starostka Vsetína Iveta Táborská (ODS).

Opravená je zatím pouze silnice napříč Velkými Karlovicemi a směrem do Karolinky. Další na řadě má být rekonstrukce úseku Ústí – Janová, na který už má Ředitelství silnic Zlínského kraje územní rozhodnutí. Silničáři by se na něj měli zaměřit v příštím roce, kdy budou mít v rukou stavební povolení. Zbývající úseky čekají na souhlasy majitelů dotčených pozemků, kterých se rozšíření komunikace týká.

„Byli jsme ujištěni, že jakmile budou pozemky vykoupeny, ihned se s opravami začne. Hovoříme však o horizontu jednoho roku až dvou let. Než bude silnice celkově zrekonstruována, zajistí Ředitelství silnic Zlínského kraje sjízdnost silnice a provede na ní nezbytnou údržbu,“ doplnila starostka.

Starostové obcí, kterých se oprava silnice z Ústí u Vsetína do Velkých Karlovic týká, sepsali před nedávnem petici za opravu komunikace. Město Vsetín se k nim připojilo a výrazně se v jednáních s vedením kraje i Ředitelství silnic Zlínského kraje angažuje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x