Valná hromada odvolala jednatele městské společnosti ST Servis Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valná hromada odvolala z funkce jednatele městské společnosti ST Servis Jiřího Brože. Agentuře Mediafax to v pondělí řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice s tím, že podle starosty města byl důvodem odvolání střet zájmů.

Z auditu totiž vyplynulo, že Brož je nejen jednatelem společnosti ST Servis, ale že vlastní i jinou firmu, Beskydská energetika, se stejným předmětem podnikání. „Beskydská energetika je zapsaná v obchodním rejstříku od září loňského roku Brož zde figuruje jako jeden ze dvou jednatelů a společníků,“ upřesnil rozhodnutí valné hromady tvořené členy rady města starosta Jiří Částečka (ODS).

Ačkoli společnosti ST Servis nevznikla žádná finanční či jiná újma, členům valné hromady se nezdál morální souběh funkce jednatele městské firmy a podnikatele. „Pan Brož mě o svých aktivitách osobně informoval několik dní před jednáním. Rozhodnutí valné hromady bylo jednoznačné. Situace mě ale netěší, protože považuji pana Brože za schopného manažera. Dokázal to úspěšným dokončením stavby krytého bazénu i výhrou sporu u Krajského soudu v Ostravě se společností Skanska o penále ve výši téměř 30 milionů korun za pozdní dokončení stavby. Faktem také zůstává, že náklady na provoz krytého bazénu se v porovnání s jinými zařízeními tohoto druhu v České republice pohybují na velmi nízké hranici,“ doplnil Částečka.

Nově vzniklou situací se bude zabývat rada města na svém středečním zasedání. ST Servis spravuje kromě krytého bazénu také zimní stadion s moderní kuželnou a letní koupaliště. „Řízením společnosti byla dočasně pověřena vedoucí krytého bazénu Miroslava Wrzecká,“ dodal Částečka.

Společnost byla založená v roce 1995 pod obchodním názvem Teplo Valašské Meziříčí. V roce 2005 se firma přejmenovala na ST Servis. Zkratka v jejím názvu znamená sport a teplo, s čímž souvisí i rozšíření předmětu podnikání o provozování tělovýchovných a sportovních zařízení. V současné době je jejím hlavním cílem zajistit široké veřejnosti kvalitní zázemí k provozování sportovních a rekreačních aktivit a jeho efektivní využívání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x