Silničáři opraví sesuv na silnici u Nevšové na Slavičínsku

SLAVIČÍN - Přibližně čtyřicetimetrový úsek silnice II/493 u křižovatky s odbočením na Nevšovou se brzy dočká opravy. Agentuře Mediafax to v pondělí sdělil šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Místo loni poškodily záplavy. „Tato stavba, jejímž investorem je Zlínský kraj, se řadí mezi takzvané povodňové škody. Silnice II/493 Petrůvka – Slavičín je v lesním úseku v místě u křižovatky s odbočením na Nevšovou poškozena sesuvem. Vozovku a silniční těleso zde opravíme v délce 36 metrů,“ upřesnil Malý.

Po pravé straně poškozené silnice u křižovatky se silnicí III/4931 na Nevšovou bude vybudována železobetonová stěna na vrtaných pilotách. Podél pilotové stěny bude v šířce asi 1,5 metru vyměněna i konstrukce vozovky. Celý úsek včetně křižovatky silničáři vyfrézují a položí zde novou vrstvu asfaltobetonu. Součástí stavby je také zhotovení nového odvodnění a bude vytvořen i zastávkový pruh. Samotnou zastávku uhradí ze svého rozpočtu město Slavičín.

Stavba bude zahájena v polovině dubna a potrvá do konce srpna. Práce si vyžádají částečnou uzavírku. Projíždějící vozidla budou mít k dispozici vždy nejméně jeden jízdní pruh, provoz zde bude řízen světelnou signalizací.

Smluvní cena za zakázku činí sedm milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x