Studentská unie ve Zlíně má nového prezidenta

ZLÍN - V čele neziskového občanského sdružení Studentská unie Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně je od pondělka Jiří Budinský. Agenturu Mediafax o tom za unii informovala Anna Zapletalová.

Ve funkci prezidenta nahradí Budinský Annu Zapletalovou, která letos dokončuje pátý ročník studia, a proto již nemůže funkci vykonávat.

„Pro mě to znamená velkou zodpovědnost, ale zároveň výzvu. Těší mě, že můžu stanout v čele organizace, ke které jsem si vybudoval osobní vztah. Samozřejmě panuje nervozita z toho, že se mi nepodaří vystoupit ze stínu skvělé práce svých předchůdců,“ řekl Budinský s tím, že by se rád věnoval spolupráci s ostatními podobně zaměřenými organizacemi a navázal na nastolený trend. „Mým hlavním cílem je poskytnout členům zkušenosti a kvalifikaci, aby ji mohli využít v budoucím zaměstnání,“ dodal Budinský. Podporovat chce i kreativitu v komunikaci a nové projekty. Ve funkci setrvá do ukončení pátého ročníku studia, tedy jeden rok. V pořadí je již čtvrtým člověkem, který od roku 2005 sdružení povede.

„V organizaci působím pět let. Za tu dobu jsem si k ní vybudovala silný vztah. Dala mi spoustu zkušeností a dobrých přátel. I když už v ní nebudu pravidelně působit, občas některé z aktivit podpořím,“ doplnila Zapletalová.

Studentská Unie Univerzity Tomáše Bati sdružuje studenty všech fakult, kteří připravují ve volném čase nejen pro své kolegy akce vzdělávacího a zábavného charakteru. Mezi ně patří například Vítání prváků, Mezinárodní den studentstva, Pivní spirála, Rozsvícení vánočního stromečku, Antiples a další jednorázové besedy i kulturní vystoupení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x