Vsetínští zastupitelé se opět sejdou v odpoledních hodinách

VSETÍN - Městští zastupitelé ve Vsetíně budou mít v úterý další zasedání a stejně jako posledně i tentokrát se uskuteční v odpoledních hodinách. Jak agentuře Mediafax řekla starostka Vsetína Iveta Táborská (ODS), změna času nebude trvalá.

Zastupitelé začnou jednat od 13 hodin. Požadavek přesunout termín konání zastupitelstva na odpoledne vznesl před časem zastupitel za KSČM Zdeněk Vejpustek. Ten argumentoval tím, že odpoledne budou moci navštívit jednání i pracující občané, a také úsporou financí za náhrady zastupitelů. Vedení města se tedy na jeho popud rozhodlo zkušebně zorganizovat březnové zasedání se začátkem ve 13 hodin.

Stalo se tak i přesto, že Vejpustkův argument úspory financí se ukázal jako neopodstatněný. Finanční náhrady za jednání zastupitelstva v dopoledních hodinách totiž požaduje jen několik málo zastupitelů, naopak kompenzace přesčasů pro zaměstnance úřadu, kteří musejí být jednání zastupitelstva přítomni, jsou vyšší. Diskutabilní je také Vejpustkův názor, že jednání v odpoledních hodinách přiláká do jednací síně více občanů. „V lavicích pro diváky jich při prvním odpoledním jednání sice sedělo v průměru kolem deseti, nutno však dodat, že ve většině případů by jim jejich věk dovolil přijít i dopoledne,“ konstatovala Táborská.

Radnice nicméně i pro dubnové zastupitelstvo stanovila začátek jednání na 13 hodin. A to i přesto, že tato hodina přináší některým zastupitelům problémy v organizaci jejich času. „Nejde však rozhodně o změnu trvalou. Začátky jednání budeme stanovovat pružně podle počtu projednávaných bodů. Pokud by jich bylo mnoho a hrozilo, že budeme jednat až do noci, přesuneme začátek zpět na dopoledne,“ dodala Táborská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x