V Kroměříži hořel kamion, škoda je kolem půl milionu korun

KROMĚŘÍŽ - K hořícímu kamionu museli v pondělí večer vyjet kroměřížští hasiči. Agentuře Mediafax to v úterý sdělil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Řidič nákladní soupravy seděl v kabině tahače značky DAF, když během nakládky zboží vypukl požár. „Řidič uslyšel ránu z návěsu pro přepravu potravin a následně vyšlehly plameny. Okamžitě zavolal na pomoc hasiče. Do jejich příjezdu se mu podařilo vypnout napájení chladicího agregátu i odpojit tlakové hadice návěsu. Na odpojení tahače už nebyl čas. Plameny se začaly rychle rozšiřovat,“ popsal událost Mitáček.

Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na tahač. „Během požáru unikly asi dva litry chladicího oleje do kanalizace. Dalšímu průniku chladicí látky hasiči zabránili nasazením kanalizační ucpávky. O události byli informováni pracovníci vodáren,“ doplnil Mitáček.

Podle vyšetřovatele vznikl požár po explozi motoru chladicího agregátu. Plameny se pak rozšířily na návěs a poškodily pravděpodobně také přepravované mléčné potraviny. Další rozsah škod bude vyšetřovatel zjišťovat během úterka. Zatím byla škoda odhadnuta na půl milionu korun. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek a tahač asi za milion korun

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x