Napajedla vstoupí do nové turistické sezony s opraveným střediskem Pahrbek

NAPAJEDLA - Zrekonstruované oblíbené rekreační středisko Pahrbek, hřebčín, zámek nebo třeba vodní cesta Baťův kanál, to jsou lákadla, kterými chce město Napajedla přilákat v letošní turistické sezoně návštěvníky. Agentuře Mediafax to v úterý řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Rekreační středisko Pahrbek, které se nachází na břehu jednoho ze slepých ramen řeky Moravy, prochází v současné době generální proměnou. Slavnostní otevření je v plánu 30. dubna. Nabídne 26 zcela nových a moderních bungalovů, místa pro karavany s přípojkami vody, elektřiny a kanalizace, místa pro stanování, stravování, občerstvení a také půjčovnu jízdních kol. Vše bude v plném provozu od 1. června.

„Návštěvníkům rozhodně máme co nabídnout. V posledních letech, s ústupem průmyslových aktivit, se Napajedla stávají významným cílem turistů,“ konstatoval Josef Souček z místního Městského informačního centra.Napajedelský hřebčín, jehož prioritou je chov anglického plnokrevníka, se letos opět otevře i organizovaným skupinkám turistů. Připravuje také novinku, a to projížďky kočárem s koňmi. V prostorách hřebčína se točila řada scén oblíbeného seriálu Znamení koně.

Na své si v okolí Napajedel přijdou i milovníci cyklistiky. Mezi Napajedly a Spytihněví totiž vede nově vybudovaná cyklostezka.

Zámek Napajedla zase letos nabízí padesátiminutové prohlídky interiérů. Novinkou je zrekonstruovaná zámecká kaple a záměr instalovat stálé výstavy na téma cestování i historie zámku, jehož majitelem byl například Jan Antonín Baťa. Otevřeno bude nejen ve státní svátky, ale hlavně po celou dobu prázdnin. ¨

Napajedla jsou také přístavištěm na vodní cestě Baťův kanál. Loď Morava s kapacitou 60 míst má již připraven pravidelný jízdní řád v úsecích Spytihněv – Otrokovice a Spytihněv – Uherské Hradiště. Kromě pravidelných jízd po řece Moravě a Baťově kanálu nabízí plavby na objednávku, s hudbou, s degustací vín, pro školní výlety a firemní akce. Již v loňském roce poprvé posloužila i jako loď svatební. „V našem městě přistává u nových přístavišť Napajedla Pahrbek a Napajedla přístaviště Emila Spiro,“ doplnil Souček.

Přístaviště, Turistické centrum Emila Spiro, nabízí letos opět své služby nejen vodákům, ale hlavně cyklistům, kterých po nové cyklostezce kolem řeky Moravy projíždí doslova tisíce. Rekord loňské sezony byl 2400 průjezdů za 24 hodin. Je zde občerstvení, WC, sprchy, úschovna, ale i půjčovna a servis jízdních kol a kolečkových bruslí.

„V programu na letošní rok nechybí ani významná sportovní akce. Závody In-line bruslí, součást Českomoravského poháru, budou již tradičně pořádány ve spolupráci Turistického centra Emila Spiro a města Napajedla 28. května. Účastníci se můžou na závěr těšit na večerní Street párty,“ dodal Souček.

Chystá se i několik kulturních akcí. Klub kultury připravil nedělní Promenádní koncerty v měsíci červnu, letní kino v červenci a v srpnu již jedenácté Moravské chodníčky, folklorní setkání Slovácka, Valašska a Hané. V září, na závěr turistické sezony, navštíví Napajedla, v den české státnosti, Svatý Václav. Jeho třistačlenný průvod projde městem a v zámeckém parku se uskuteční oblíbený historický program.

Sponzorem článku je společnost Karavany Praha, která nabízí:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x