Policisté na Valašsku zjistili, že řidiči nadýchají i po hruškovém frgálu

VSETÍN - Vsetínští policisté se začali setkávat s řidiči, kteří po první dechové zkoušce nadýchají malé množství alkoholu, který se ale po pěti minutách téměř vytratí. Policejní mluvčí Lenka Javorková agentuře Mediafax řekla, že podobná situace může potkat i šoféry, kteří si pochutnají na hruškovém frgálu.

„Dopravní policisté opravdu takovou zkušenost mají. Už zaregistrovali i nadýchání po balíčku bonpari, některém z léků, pralinkách nebo čokoládové tyčince Margot. Jednou nám řidič nadýchal i po požití sladkého plněného šátečku. Velkou raritou byl řidič, který se nadýchal z alkoholových výparů spolujezdců, a přístroj mu naměřil půl promile. Stačilo ale, aby si řidič vystoupil na čerstvý vzduch a po pár minutách byl test negativní,“ doplnila Javorková. Muž po hruškovém frgálu nadýchal 0,17 promile, druhý test už přítomnost alkoholu nepotvrdil.

Podle Javorkové se ale najde řada šoférů, kteří se jen na požití například ústní vody vymlouvají. „To ale velmi snadno potvrdí či vyvrátí opakovaná dechová zkouška,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x