Dvě silnice na Kroměřížsku se dočkají nutné opravy

KROMĚŘÍŽ - Motoristé se ve Zlínském kraji brzy dočkají rekonstrukce dvou problematických úseků, a to na silnici II/432, která vede z Kroměříže do Koryčan a na hranici okresu Hodonín. Agentuře Mediafax to v úterý oznámila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Stavební práce začnou v dubnu a vyžádají si úplnou uzavírku.

„Důvodem opravy je nevyhovující technický stav silnice, kde již vyvstala akutní potřeba obnovy konstrukčních vrstev a celkové rekonstrukce vozovky včetně sanace sesuvů. Obě stavby si vyžádají investici téměř 30 milionů korun a budou spolufinancovány z prostředků Evropské unie v rámci Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava,“ sdělil náměstek hejtmana Jaroslav Drozd (ČSSD), zodpovědný za oblast dopravy.

První akce – úsek mezi obcemi Roštín a Cetechovice – si vyžádá úplnou uzavírku silnice v termínu od 4. dubna do 23. června. Objízdná trasa povede přes Zdounky, Litenčice až na silnici I/50 u Střílek. Výjimku pro průjezd stavbou budou mít vozidla Integrovaného záchranného systému, linkové autobusy a osobní automobily se zvláštním povolením. Provoz bude umožněn v jednom jízdním pruhu a bude řízen světelnou signalizací.

Druhá část projektu představuje kompletní rekonstrukci konstrukčních vrstev silnice II/432 za městem Koryčany ve směru na Jestřabice. I zde bude platit úplná uzavírka od úterka do 23. června. Objízdná trasa pro všechna vozidla povede po místní komunikaci v blízkosti stavby, provoz bude řízen světelnou signalizací.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x