Odborník na kvalitu školství zpracuje pro Zlínský kraj speciální projekt

ZLÍN - Projekt, který by měl vést ke zlepšení kvality a úrovně vzdělávání ve Zlínském kraji, pomůže kraji vytvořit renomovaný odborník Branislav Kleskeň. Agenturu Mediafax o tom v úterý informovala mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Branislav Kleskeň je tvůrcem studie Klesající výsledky českého základního a středního školství: fakta a řešení a do Zlína ho pozval krajský radní odpovědný za školství Josef Slovák (ODS).

„Kvalita školství ve Zlínském kraji nám není lhostejná, a proto chceme hledat cesty všemi dostupnými prostředky k jejímu zvyšování. Studie pana Kleskeně je navíc další informací o stavu školství, která není pro Českou republiku zrovna příznivá. Výsledky zjištění výzkumu PISA 2009 rovněž poukazují na bolestivá místa ve školství,“ podotkl Slovák.

Během své návštěvy Zlína navštívil Kleskeň mimo jiné Vzdělávací centrum při Slováckých strojírnách v Uherském Brodě. „Povedeme další společná jednání, která by měla vyústit v konkrétní projekt, jehož realizace by vedla ke zlepšení kvality a úrovně vzdělávání ve Zlínském kraji,“ dodal radní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x