Obyvatelé Valašských Klobouk budou moci říct svůj názor k územnímu plánu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice pořádá ve středu od 18 hodin veřejnou diskusi s obyvateli města, a to na téma nově vznikajícího územního plánu. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Lidé se mohou setkat s členy komise pro rozvoj města a strategické plánování, zástupci stavebního odboru, projektanty a dalšími odborníky, a to v Kulturním domě Klobučan od 18 hodin.

„Územní plán je velice důležitý dokument, který určí budoucí rozvoj města na řadu let dopředu. Protože všichni usilujeme o to, aby byly Valašské Klobouky dobrým a kvalitním místem k životu, měl by územní plán vznikat ve spolupráci s co nejširší veřejností, aby tak mohl odpovídajícím způsobem reagovat na její podněty a potřeby,“ uvedl místostarosta a předseda komise pro rozvoj města a strategické plánování Martin Janík (Kandidátka mladých).

V úvodu shromáždění budou představeny dosavadní výsledky činnosti komise a odborníci objasní celkovou vizi rozvoje města. „Poté veřejnost seznámíme s podobou připravovaného územního plánu a jednotlivými návrhy v rámci území Valašských Klobouk. Následovat budou diskuse v pracovních skupinách, vždy se zaměřením na některé z hlavních témat,“ dodal místostarosta.

Lidé tak budou moci vyjádřit svůj názor na dopravu, bydlení, koncepci parků a průmyslových zón, ale rovněž na budování sportovních areálů, cyklostezek a podobně. Výsledky setkání budou předány stavebnímu úřadu, aby mohly být do návrhu územního plánu zapracovány.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x