Otrokovická radnice dokončí obnovu informačního výstražného a varovacího systému

OTROKOVICE - Otrokovická radnice se rozhodla dokončit modernizaci informačního výstražného a varovacího systému. Jak agentuře Mediafax řekla ve středu mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková, z rozpočtu města bude uvolněno přes 754 tisíc korun.

Město se rozhodlo obnovit výstražný systém na základě zkoušek, které se uskutečnily loni v září. Žádné závady sice zjištěny nebyly, ale v několika případech se objevily drobné nedostatky v kvalitě vysílaných signálů a zpráv. Otrokovice disponují celkem 126 ozvučnými místy, která byla spolu s vývojem techniky postupně modernizována. Část ozvučných míst na rozvodu kabelové TV byla nahrazena bezdrátovými rozhlasovými hlásiči, jejichž provoz je méně poruchový a umožňuje vysílat kvalitnější signály. Také obsluha a servis je méně náročný.

V loňském roce přibylo k současným 79 modernizovaným bezdrátovým hlásičům dalších 16 a pro zlepšení pokrytí vzniklo také pět zcela nových. Modernizace a zřízení nových ozvučných míst si loni vyžádala částku 562 tisíc korun. V letošním roce půjde o částku kolem 754 tisíc, za kterou bude bezdrátovými hlásiči nahrazeno zbývajících 26 ozvučných míst na rozvodu kabelové TV. Práce by měly být dokončeny v první polovině letošního roku.

„Informační výstražný a varovací systém je nejdůležitější součástí pro včasné varování občanů v krizových situacích a proto je nezbytné, aby byl v naprostém pořádku. Zřízení nových ozvučných míst a jejich modernizace zlepší srozumitelnost vysílaných informací a umožní lepší pokrytí města akustickým signálem,“dodal starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD) s tím, že pro zvýšení informovanosti obyvatel města chystá radnice spuštění systému krizových SMS zpráv.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x