Policisté odhalili ženu, která anonymně několikrát ohlásila uložení bomby ve Valašském Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští policisté dopadli ženu, která během měsíce března celkem čtyřikrát volala na linku 158 a hrozila výbuchem bomby, a to ve spořitelně a v jednom případě měla být nálož na náměstí. Agentuře Mediafax to ve středu řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Ukázalo se, že za anonymními telefonáty stála sedmatřicetiletá žena z Valašského Meziříčí. Zoufalým činem se snažila maskovat to, že svému příteli bez jeho svolení vybrala prostřednictvím bankovní karty několik desítek tisíc korun. Pokaždé, když se muž vydal do spořitelny zjistit, proč mu z účtu mizí peníze, ohlásila uložení bomby, aby se do bankovního ústavu nedostal. Žena se k činu doznala a nyní jí za šíření poplašné zprávy, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až pětileté vězení.

Vedle hrozby pobytu ve vězení bude muset žena zřejmě zaplatit i škody, které vznikly složkám integrovaného záchranného systému za plané výjezdy a také škodu, která vznikla spořitelně. Záchranáři pokaždé evakuovali kolem stovky lidí, a to nejen z banky, ale i z okolních domů. Prohledávání prostor trvalo vždy několik hodin.

Poprvé žena zavolala 7. března, pak o osm dnů později a naposledy se ozvala 30. března, kdy ale telefonovala hned dvakrát.