Vsetínští policisté dopadli zloděje, kteří kradli na více než sedmdesáti hrobech

VSETÍN - V policejní cele skončila skupina čtyř mužů, kteří kradli na vsetínském hřbitově, ze 74 hrobů sebrali kříže, busty či hřbitovní lampy. Agenturu Mediafax o dopadení pachatelů ve středu informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Prozatím byla škoda vyčíslena na 200 tisíc korun. Muži ve věku od 20 do 36 let skončili v úterý v policejní cele, ve středu po výslechu byli propuštěni.

„Na partu jsme měli podezření delší dobu, věděli jsme totiž, že se zaměřuje na krádeže kovů. Lup odnášeli v batozích domů, tam vše pomocí rozbrušovaček rozřezávali na menší kousky a prodávali ve sběrných surovinách v regionu Vsetínska. Podařilo se nám najít i jejich tajnou skrýš, kde si uschovali několik kovových odlitků s hlavou Ježíše Krista. Kradené věci jsme našli ve spolupráci s pracovníky Správy a údržby silnic Valašska v propusti, zahrabané pod odpadky a hlínou, poblíž místa bydliště zadržených. Zloději je tam měli připravené k rozřezání a dalšímu zpeněžení,“ konstatovala Javorková.

Čtyři muži byli obviněni z přečinů krádež a výtržnictví formou spolupachatelství, za což jim hrozí až pětileté vězení. Podle policistů je pravděpodobné, že škoda, která zatím byla vyčíslena na 200 tisíc korun, bude daleko vyšší. Policisté se zároveň domnívají, že ve skupině zlodějů bylo více pachatelů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x