Michal David vystoupí na Slovácku, jeho koncert v Kunovicích je vyprodaný

KUNOVICE - Sobotní koncert hudebního hitmakera Michala Davida v Kunovicích je beznadějně vyprodán. Informaci potvrdila agentuře Mediafax Michaela Remešová z pořádající agentury Vichr Production.

Osobnost Michala Davida během jeho více než třicetileté hudební kariéry fanoušky populární hudby vždy rozdělovala. Letos jedenapadesátiletý zpěvák, skladatel a hudební podnikatel i tak dál vyprodává sály, haly či venkovní koncertní plochy při svých turné.

V Kunovicích vyprodal sportovní halu, která pojme takřka 1200 diváků. Návštěvníci se mohou těšit na desetiletími prověřené hity Nonstop, Největší z nálezů a ztrát, Pár přátel, Colu, pijeme colu, Nenapovídej, Chtěl bych žít, Discopříběh, Každý mi tě lásko závidí, Líbezná či Decibely lásky.

Michal David, vlastním jménem Vladimír Štancl, studoval na pražské hudební konzervatoři, v roce 1976 jako šestnáctiletý založil jazzové kvarteto ,,Čtyři“ a získal ocenění Hudebník roku na Pražských hudebních dnech. Připojil se ke skupině Kroky Františka Janečka, kde hrál na klávesy a zpíval s Janou Kratochvílovou. Na hudebním festivalu Intertalent zvítězil s písní Nenapovídej a stal se novým popovým idolem. První sólové album vydává v roce 1980 a jeho hudba zní v divácky úspěšných filmech Vítr v kapse, Láska z pasáže, Discopříběh 1 a 2.

Když v roce 1998 čeští hokejisté v Naganu uvedli, že skladby Michala Davida byly jejich motivační oporou v šatně, složil pro ně píseň Správnej tým a vrátil se do veřejného a hudebního života. Jeho píseň Dlouhá noc složená pro Helenu Vondráčkovou se stala v roce 2001 hitem. Michal David koncertuje, vystupuje na diskotékách, věnuje se tvorbě muzikálů a komponování pro další umělce. Celkem vydal 16 sólových alb. Jeho písně se objevily například i v hororu Hostel.

V sobotu zvítězil David v divácké soutěži TýTý v kategorii Zpěvák roku, když ukončil devatenáct let trvající nadvládu Karla Gotta.

Koncert Michala Davida se v kunovické sportovní hale uskuteční v sobotu 9. dubna ve 20. hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x