Ve Zlíně se sjedou desítky ředitelů městských policií

ZLÍN - Do Zlína míří desítky ředitelů městských policií z celé České republiky, Zlín totiž ve čtvrtek a v pátek hostí jejich kolegium. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Kolegia se kromě šéfů strážníků zúčastní také zástupci krajských složek Integrovaného záchranného systému Zlínského kraje, policie, policejního prezídia, ministerstva vnitra nebo poslanci parlamentu. Na jednání budou také přítomní představitelé radnice v čele s primátorem Miroslavem Adámkem (TOP 09/STAN) a jeho náměstkem Ondřejem Bětákem (TOP 09/STAN).

„Toto významné jednání kolegia pořádal Zlín v minulosti jen jednou, a to před osmi roky,“ upozornil ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček. Jednání se uskuteční v novém hotelu Baltaci Atrium. Slavnostní zahájení bude ve čtvrtek v 11 hodin.

Kolegium ředitelů městských policií statutárních měst a hlavního města Prahy bylo založeno v roce 1999. Jednání se konají minimálně dvakrát ročně, přičemž hlavními tématy jsou vždy nejdůležitější otázky řešení veřejného pořádku a spolupráce mezi městskými policiemi a státní policií. „Pravidelně se také bavíme o prosazování novel právních předpisů tak, aby byly vytvořeny optimální podmínky pro plnění úkolů měst a obcí na úseku veřejného pořádku,“ doplnil Kladníček.

Na zlínské jednání kolegia míří celá řada osobností, například poslanci a členové výboru pro obranu a bezpečnost a členové podvýboru pro obecní policie Ivana Řápková a Zdeněk Boháč. Dorazí také slovenští zástupci obdobného sdružení, Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska.