Nepálský láma se setká se školáky a požehná Zlínu

ZLÍN - Do Zlína dorazí v pátek 8. dubna nepálský láma Geshe Thubten Yonten, hodlá se setkat s žáky 5. základní školy a také požehná městu. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Žáci a učitelé 5. základní školy mezi sebou vybrali částku, která pokryje náklady na studium na internátní škole pro tři konkrétní nepálské děti. Láma jim za to chce osobně poděkovat. Setkat se s ním ale bude moci i široká veřejnost, a to v Baťově vile. Součástí veřejné části programu je mimo jiné meditace Puja spojená s požehnáním Zlínu.

Láma Geshe Thubten Yonten je představeným kláštera Thubten Shedrup Ling v Chalsa. Do České republiky dorazil první dubnový den na pozvání společnosti Atma Do, která se zabývá dobrovolnickou činností, a v rámci svých aktivit také finančně podporuje stavbu školy v horské oblasti Nepálu.

Během pobytu v České republice bude mít Geshe Thubten Yonten řadu přednášek na téma Buddhismus v denním životě. „Cílem těchto přednášek je ukázat lidem, kterým je buddhistická víra blízká, jak ji mohou prakticky začlenit do běžného života západní civilizace,“ řekla organizátorka Libuše Pěničková-Sovadinová.

Obyvatelé Zlína se mohou s lámou setkat v Baťově vile v době od 14.30 do 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x