Hasiči odkryli ohnisko požáru v Chropyni, oheň chtějí uhasit během následujících hodin

CHROPYNĚ - Hasiči chtějí uhasit požár v bývalém areálu Technoplastu v Chropyni na Kroměřížsku během následujících hodin. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček s tím, že díky těžké technice útvaru z Hlučína se podařilo odkrýt ohniska požáru.

Těžká technika prorazila část sutin, čímž se odkryla ohniska požáru. „Pomocí proudů vody s pěnou se daří ohniska hasit,“ sdělil Mitáček.

Podle něho odvedla těžká technika velký kus práce.

Měření koncentrací nebezpečných látek znovu potvrdilo, že se do ovzduší uvolňují nebezpečné látky. „Nadále platí nařízená evakuace lidí. Díky pozitivnímu vývoji se však dá očekávat její ukončení v podvečerních hodinách,“ uvedl mluvčí.

Požár výrobny a skladu plastů v Chropyni vznikl v noci na pátek. Během sobotního rána se zřítilo několik budov. V sobotu večer se podařilo jednotkám uhasit dvě třetiny požáru. V neděli dopoledne dorazila na místo těžká technika ze speciálního útvaru hasičů z Hlučína. Po více než 60 hodinách to vypadá, že by mohl být všemu konec. „V následujících hodinách chceme požár zlikvidovat,“ řekl Mitáček.

--> --> --> --> -->