Doplněno: Požár stodoly v Hulíně, při níž uhořeli čtyři sportovní koně, založila mladistvá dívka

HULÍN - (Zprávu jsme upřesnili ve 2. odstavci)

Požár stodoly, v níž v sobotu 2. dubna v Hulíně uhořeli čtyři sportovní koně, založila mladistvá dívka. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informoval vedoucí oddělení obecné kriminality Územního odboru Kroměříž Vladimír Přikryl.

„Dívka ve věku od 15 do 18 let se sama dostavila na policii. K založení požáru se sama přihlásila s tím, že neví, proč to udělala,“ řekl Přikryl, podle kterého si dívka na svůj mobilní telefon pořídila tři fotografie hořící budovy a krátký videozáznam.

Jelikož proti mladistvé obviněné byla v nedávné minulosti vedena trestní řízení pro drobnější poškození cizí věci, vyhověl Okresní soud v Kroměříži jejímu vzetí do vazby.

Dívce hrozí až čtyři roky vězení.

Tragický požár, při němž uhořeli čtyři sportovní koně, vypukl v sobotu nad ránem. Majitel požár zaregistroval okolo půl čtvrté ráno a ještě stačil otevřít některé stáje. Zachránil tři koně.

Majitelé koní se psychicky zhroutili a hasiči museli na místo povolat svou psycholožku a členy psychosociálního intervenčního týmu, aby společně poskytli pomoc zdrceným rodinám.

Odhadovaná škoda se pohybovala okolo dvou milionů korun.

--> --> --> --> -->