Most ve Vizovicích bude mít místo 12 nosnost 32 tun, jeho oprava potrvá do července

VIZOVICE - Větší nosnost bude mít nově most ve Vizovicích na Zlínsku. Jak agenturu Mediafax v úterý informoval mediální zástupce Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota, uzavřen je kvůli stavebním pracím až do 10. července.

Rekonstrukce vizovického mostu si vyžádá částku okolo šesti milionů korun.„Práce začaly již 1: dubna a skončit mají do letošního 10. července. V místě platí úplná uzavírka, objízdná trasa vede přes Zádveřice,“ uvedl Cekota.

Zatížitelnost mostu přes říčku Lutoninku ve Vizovicích v blízkosti likérky je nyní 12 tun, nově to bude 32 tun. „Předmětem investice je rekonstrukce mostovky, zvýšení únosnosti mostu a také úprava koryta potoka. Bude zde upravena vozovka v celkové délce 51 metrů,“ uvedl technický dozor ŘSZK Stanislav Brázdil. Most byl postaven na konci 40. let minulého století.

Za technickou zajímavost lze považovat postup oprav, kdy bude celá mostovka o délce 14,5 metru a hmotnosti asi 160 tun hydraulicky nadzvednuta o přibližně 50 centimetrů a zespodu pod ni budou upevněna ocelová lana, kterými se dosáhne dodatečného předpětí mostní konstrukce.

Most má být mimo provoz do 10. července. V době pořádání hudebního festivalu Masters OF ROCK, který se uskuteční od 14. do 17. července v areálu likérky, tak bude již podle Ředitelství silnice Zlínského kraje pro motorizované účastníky akce průjezdný.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x