Muž na Vsetínsku chtěl znásilnit dívku, ta ho zahnala křikem

VSETÍN - Kriminalisté prošetřují podezření na pohlavní zneužití, které se mělo stát během uplynulého víkendu v lesíku poblíž jedné vesnice na Vsetínsku. Jak pro agenturu Mediafax v úterý uvedla mluvčí policie Lenka Javorková, pachatel středního věku tam měl osahávat na intimních místech nezletilou dívku.

Dívka policistům řekla, že ji v lese osahával na intimních místech přes oděv muž, kterého náhodně potkala. „Mladá slečna muže znala, protože bydlí ve stejné vesnici jako ona. Ubránila se křikem a voláním o pomoc, čehož se muž zalekl a z místa utekl. Teď čelí podezření z trestného činu pohlavního zneužití ve stádiu pokusu, za který trestní zákon ukládá až osmileté vězení,“ řekla Javorková.

V loňském roce na Vsetínsku prověřovali kriminalisté celkem devět případů pohlavního zneužívání, je to o čtyři méně než v roce 2009. Tyto případy jsou velmi často mezi lidmi, kteří se znají. „Kriminalisté se zabývali například případem, kdy cizinec zneužíval nezletilou dceru své přítelkyně. Výsledkem jednoho pohlavního zneužívání čtrnáctileté dívky devatenáctiletým mladíkem je dokonce dítě, které porodila mladá slečna ve svých čtrnácti letech,“ dodala mluvčí.

Za letošní rok eviduje policie prozatím čtyři prokázané případy pohlavního zneužívání a další čtyři prověřuje.

--> --> --> --> -->