Zákonodárci se přijedou podívat do Zlína a Vizovic na to, jak se učí na Valašsku

ZLÍN - Jak se učí na Valašsku se ve středu a ve čtvrtek na vlastní oči přesvědčí členové Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, které na výjezdní zasedání do Zlína a Vizovic pozvala poslankyně za Zlínský kraj Alena Hanáková (STAN). Agenturu Mediafax o tom informovala poslankyně Hanáková.

Kontakt s praxí je podle Hanákové, bývalé pedagožky, starostky a nynější poslankyně, nezastupitelný. Proto iniciovala návštěvu zákonodárců ve Zlínském kraji, aby poznali realitu a problémy regionálního školství a kultury zblízka.

„Sama si uvědomuji, že kontakt s praxí je z parlamentních lavic obtížný. Nabídla jsem proto kolegům možnost poznat předškolní, základní, střední a speciální školství i problematiku dětských domovů, a to v regionu, který leží na samém východě naší země. Vizovice s blízkým Zlínem nabízejí inspiraci i v péči o kulturní dědictví, památky a cestovní ruch, což jsou další oblasti činnosti našeho parlamentního výboru,“ uvedla Hanáková.

Zasedání se zúčastní poslanci výboru, se kterými se bude moci setkat i veřejnost. Ve středu je na programu například návštěva Základní školy Vizovice či Střední školy oděvní a služeb Vizovice. Možnost propojení výroby s historií firmy a regionu v oblasti cestovního ruchu přiblíží generální ředitel firmy Rudolf Jelínek Pavel Dvořáček. Závěr dne budou věnovat poslanci návštěvě divadelního představení Madam Piaf a komentované prohlídce budovy Městského divadla Zlín ředitelem Petrem Michálkem. Pohled na večerní Zlín z 21. budovy Zlínského kraje uzavře první den výjezdního zasedání.

Ve čtvrtek budou členové Výboru jednat se zástupci Mateřské školy Vizovice, Státního zámku Vizovice a představiteli Statutárního města Zlína. Prohlédnou si také Kongresové centrum.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x