Uherskohradišťští policisté objasnili sérii krádeží na Slovácku, mladíkovi hrozí až osm let vězení

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští kriminalisté obvinili mladého muže se Šumic (25), který má na svědomí celou řadu krádeží v regionu. Jak agentuře Mediafax ve čtvrtek řekl policejní mluvčí Aleš Mergental, ukradl mimo jiné pytel ořechů, ženský lidový kroj, peníze či nákupní tašku seniorce.

Série krádeží odstartovala letos v lednu, kdy majiteli chalupy v Nivnici zmizelo několik motorových pil, sada rybářského vybavení, kolo, pytel se 40 kilogramy vlašských ořechů, nivnický ženský lidový kroj i mužské holínky ke kroji a další stylové oblečení. Škoda se vyšplhala na 48 tisíc korun.

Na konci března se mladík vloupal v Bánově do restaurace a trafiky. Z restaurace si odnesl přes 15 tisíc korun. Z novinového stánku ukradl 200 známek, korespondenční lístky, ale i sběratelské kartičky s koňmi.

O pár dní později odcizil majiteli chatky v Nivnici starodávnou mosaznou vázu a rádio. Další chatař přišel o notebook a obal na kytaru. „Zhruba v tu stejnou dobu vyjížděli brodští policisté do ubytovny v Nivnici řešit fyzické napadení mezi dvěma muži. Opilý mladík hrubě napadl sedmačtyřicetiletého muže. Dvakrát ho udeřil lahví od piva do hlavy a pak jej shodil se schodů. Napadený muž utrpěl dvojitou zlomeninu nohy,“ konstatoval Mergental.

Stejný zloděj pak 12. dubna ukradl v Šumicích u mateřské školy nezamčené jízdní kolo v hodnotě asi šesti tisíc korun. O několik hodin později šla Šumicemi osmdesátiletá žena a vezla za sebou tašku na kolečkách s nákupem. Najednou se přihnal muž na kole, tašku jí z ruky vytrhl a odjel s ní pryč směrem na Nezdenice. Stará žena přišla o potraviny, brýle a peněženku s několika stokorunami. ¨

Seniorka vše ohlásila na policii a bojkovické policejní hlídce se zloděje podařilo najít. Jel na kradeném kole a měl u sebe část kradených věcí. Jen odcizené tatranky už stačil sníst a ukradená piva vypít. Policisté jej na místě zadrželi a umístili do policejní cely.

„Po důsledných výsleších a předložení důkazů se mladý muž ze Šumic ke spáchání všech trestných činů přiznal. Kriminalisté mu proto ve středu sdělili obvinění ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví, za což mu hrozí až osm let vězení. Kriminalisté také podali podnět na jeho vzetí do vazby,“ dodal Mergental.

--> --> --> --> -->