Ve Velkých Karlovicích chystají oslavy Velikonoc v předstihu

VELKÉ KARLOVICE - Na Kyčerce ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku se chystají oslavovat příchod Velikonoc v předstihu už o víkendu. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekla mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

„Během celého víkendu návštěvníky a turisty čekají řemeslné a výtvarné dílny, folklorní program dětského souboru a mládežnické cimbálové muziky Klobučánek či beseda o jarních zvycích a výuka tanců. Na své si přijdou děti, jejich rodiče i prarodiče,“ upřesnila Pekařová.

Konkrétně se mohou lidé těšit na jarmark lidových řemesel, zkusit si nazdobit kraslici za pomoci nejrůznějších technik – vosku, drátkování, vyškrabávání nebo třeba batiky. Zájemci se naučí také uplést velikonoční pomlázku či nazdobit perníčky. S tradičními jarními zvyky a obřady pak všechny seznámí dětský soubor Klobučánek.

„Valašsko je místem, kde si lidé s oblibou dopřávají také gurmánské zážitky, ani tato oblast proto nezůstane opomenuta. Pro návštěvníky jsme připravili hned několik lahůdek z pravé domácí kuchyně s ochutnávkou vybraných valašských a jarních specialit. Kdo bude mít zájem, může si pochutnat třeba na zajíci prošpikovaném slaninou s křupavým červeným zelím a karlovarským knedlíkem, jehněčím řízku, palačinkách nebo domácích lívancích,“ doplnila Pekařová.

Vítání Velikonoc se na Kyčerce uskuteční v sobotu od 10 do 16 hodin, večer pak program zakončí valašská beseda u cimbálu. V neděli bude akce pokračovat mezi 10. až 14. hodinou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x