Srpnová Barum Czech Rally Zlín začne i letos večerní rychlostní zkouškou

ZLÍN - Letošní 41. ročník Barum Czech Rally Zlín zařazené do seriálů Mistrovství Evropy v rally IRC a Mezinárodního mistrovství České republiky v rally odstartuje na konci srpna večerní městskou rychlostní zkouškou. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí soutěže Roman Ordelt.

Jubilejní 40. ročník známého závodu se pořadatelům vloni vydařil. Ve Zlíně se objevilo celkem 27 vozů kategorie S2000 a trať lemovalo mnoho fanoušků, což se odrazilo i v hodnotící zprávě delegáta.

„Vysokými body byla hodnocena bezpečnost diváků a jednotlivé divácké zóny na rychlostních zkouškách. Pozorovatele Biebingera nadchla atmosféra soutěže a fanoušci podél tratě. Německý činovník je pověstný přísností, nicméně barumce udělil nejvyšší počet bodů, co kdy dal. Uvedl, že zlínská rally je jedním z nejlépe organizovaných závodů,“ řekl ředitel soutěže Miloslav Regner.

Startu letošní Barum Czech Rally Zlín bude předcházet technická přejímka ve čtvrtek 25. srpna ve zlínské sportovní hale. O den později proběhne v dopoledních hodinách testovací zkouška, takzvaný shakedown, v blízkosti Otrokovic a v podvečer se uskuteční slavnostní start.

„Samotná rally začne večerní diváckou superrychlostní zkouškou v ulicích Zlína, po které budou následovat dva plnohodnotné soutěžní dny,“ uvedl Ordelt. Celá rally dny bude zahrnovat 270 kilometrů rychlostních zkoušek na osmi úsecích s asfaltovým povrchem různé kvality, přičemž nejvzdálenější místo od centra soutěže je pouhých 50 kilometrů.

Vloni si po dvouleté pauze zopakoval vítězství Belgičan Freddy Loix s vozem Škoda Fabia S2000. Druhý byl Fin Juho Hänninen a třetí skončil pozdější český mistr Pavel Valoušek.

Jméno vítěze letošního 41. ročníku Barum Czech Rally Zlín bude známo v neděli 28. srpna v odpoledních hodinách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x