Obyvatelé Valašského Meziříčí protestovali proti názvům ulic pojmenovaných po generálech

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Nově vzniklé ulice ve valašskomeziříčské lokalitě Beskydská vyhlídka budou přejmenovány, lidem se totiž nelíbily názvy inspirované generály. Agentuře Mediafax to v pátek uvedla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Proti názvům ulic pojmenovaných po generálech protestovalo sepsáním petice 14 obyvatel. Zastupitelé nakonec lidem vyhověli a ulice se budou nově jmenovat Beskydská, Východní, Souběžná a Prudká.

Nově vzniklé ulice byly v polovině letošního ledna pojmenovány Generála Pernického, Generála Zapletala, Generála Pavlíka a Generála Ressela. „Rozumím protestům občanů, kteří se pod peticí podepsali. Záměr města pojmenovat ulice po svých generálech však trvá minimálně třetí volební období. Vzhledem k tomu, že se mi nezdá důstojné spojovat jména generálů s peticemi, netrvám na původním předloženém návrhu a budu hlasovat pro pozměněný návrh,“ řekl místostarosta města Jiří Pernický (Nez.). Záměr pojmenovat některé z ulic po generálech ale nevzdal. „Doufám, že v budoucnu občané tohoto města si budou více vážit svých hrdinů, tak jak je to obvyklé v jiných zemích západní Evropy,“ dodal Pernický.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x