Ve Zlíně se mladí zpěváci pokusí prozpívat do finále soutěže Czechtalent

ZLÍN - Ve zlínském Golem Gambrinus Clubu Zlín se v sobotu 16. dubna uskuteční semifinále 16. ročníku soutěže pro mladé zpěváky a zpěvačky populární hudby Czechtalent Zlín 2011. Agentuře Mediafax to za pořádající agenturu EMP Music řekla Ludmia Polášková.

Semifinále odstartuje ve 13 hodin a je volně přístupné i divákům z řad veřejnosti.

Do soutěže se letos přihlásilo 294 lidí, více přihlášek zaslala děvčata, a to v počtu 168. O zbývajících 126 přihlášek se postarali chlapci. „Evidujeme nejen zájemce z České republiky, ale i ze sousedního Slovenska,“ podotkla Polášková. Průměrný věk soutěžících je 20,5 let. Do semifinále postoupilo celkem 32 soutěžících, kteří se v sobotu utkají o postup do finále.

Děvčata posílala nejčastěji, jako již tradičně, přezpívané muzikálové melodie, chlapci nejvíce interpretovali Karla Gotta či loni tragicky zesnulého Petra Muka.„Opět jsem mile překvapen vzrůstající úrovní přihlášených interpretů. K tomu přispěl patrně i současný boom talentových show, které zřetelně určují vysoké nároky nejen na nadání, ale i na píli a úsilí, které musí každý soutěžící prokázat,“ uvedl prezident soutěže Luděk Malár.

Během sobotního klání vybere porota 10 až 12 finalistů, kteří se o vítězství pokusí 28. května ve Velkém kině Zlín, kde vystoupí spolu s Pepou Vojtkem, Terezou Kerndlovou, Martou Jandovou a Alicí Konečnou.

Vítěz 16. ročníku Czechtalentu si odnese 20 tisíc korun a pozlacenou sošku – symbol soutěže.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x