Ve Zlíně se uskuteční fotbalový turnaj dětí a mládeže

ZLÍN - Fotbalový turnaj pro uživatele služeb nízkoprahových zařízení pro děti a mládež ze Zlínského kraje se v sobotu uskuteční na hřišti za kostelem na zlínském sídlišti Jižní Svahy. Agenturu Mediafax o tom informoval dobrovolník pořádajícího Salesiánského klubu mládeže Zlín Vít Mach.

Turnaje se zúčastní celkem 12 týmů ve dvou kategoriích, a to mladší žáci a starší žáci. Akce začne v devět hodin dopoledne a potrvá přibližně do 15 hodin, kdy budou vyhlášeny výsledky. „V kategorii mladších žáků se o zlatou medaili utkají čtyři týmy, starší žáci utvoří týmů osm,“ upřesnil ředitel Salesiánského klubu mládeže Zlín Petr Kopřiva. O doprovodný program se podle něj postarají fanynky jednotlivých fotbalových družstev.

Do turnaje se zapojí tři týmy ze Vsetína, dva z Uherského Brodu, mladí fotbalisté ze Slavičína, Vizovic, Otrokovic, Valašského Meziříčí, Uherského Hradiště a dvě družstva budou tvořit děti ze Zlína.

Akce se letos uskuteční již posedmé.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež neboli nízkoprahový klub je chráněným místem, kde mohou mladí lidé najít nejen podporu a odbornou pomoc, ale také zábavu a prostor pro vlastní aktivity. Pro pobyt v klubu není potřeba registrace nebo zaplacená vstupenka. Navíc je tu i šance poradit se s odborníky o problémech, které mladé lidi tíží. Ve Zlínském kraji funguje 12 nízkoprahových zařízení provozovaných 11 organizacemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x