Zahájení sezony v napajedelském zámku si nenechaly ujít stovky lidí

NAPAJEDLA - Zámek v Napajedlích zahájil v sobotu 16. dubna oficiálně novou turistickou sezonu, lidé mohli absolvovat první komentované prohlídky zámku a součástí zahájení sezony byl i velikonoční jarmark. Jak agentuře Mediafax řekla majitelka zámku Eva Gajdošík, dorazily stovky návštěvníků.

V rámci velikonočního jarmarku vystavovalo v historických prostorách zámku i na nádvoří asi 25 obchodníků. „Zaměřili jsme se především na domácí ruční výrobu, a to jak na výrobky, tak i třeba domácí potraviny,“ podotkla Gajdošík. Dodala, že oficiální otevření zámku si nenechalo ujít asi 600 návštěvníků.

Napajedelský zámek sice v sobotu zahájil sezonu, v dubnu a květu však budou ještě prohlídky zámku jen na telefonickou objednávku. „Od června ale bude otevřeno denně, a to včetně zámecké cukrárny. Chystáme také otevření pannerie, kde se bude podávat občerstvení,“ doplnila Gajdošík.

V červnu se na napajedelském zámku připravuje výstava dětských kočárků a chystá se také zprovoznění asi šesti apartmánů, včetně svatebního.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x