Jednání zastupitelstva v Uherském Hradišti budou možná lidé moci sledovat na internetu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Novinku chystá město Uherské Hradiště, lidé budou moci v budoucnu sledovat živě jednání místního zastupitelstva prostřednictvím internetu. Agentuře Mediafax to uvedl mluvčí města Jan Pášma.

Projekt je teprve na začátku, výsledkem by ale měla být dokonalá informovanost obyvatel města o průběhu jednání zastupitelstva. Město ukáže, jak a o čem zastupitelé hlasovali.

„Možných variant přenosu je několik, ale lze zvolit i takový systém, aby se dal napojit na hlasovací zařízení. Člověk tak díky flexibilnímu indexování nemusí sledovat přenos celý a čekat i několik hodin, kdy přijde řada na projednávání bodu, jenž jej zajímá,“ konstatoval vedoucí odboru informatiky a komunikace městského úřadu Jiří Paluřík. Videopřenos by v takovém případě zabezpečily dvě až tři kamery, které umějí zareagovat na hlasování konkrétních zastupitelů. „Po zmáčknutí tlačítka na hlasovacím zařízení zastupitele si kamera vybere toho, kdo se hlásí do rozpravy a divák uvidí jeho konkrétní výstup,“ popsal Paluřík.

Na internetovém portále města najdou lidé v budoucnu také záznamy důležitých veřejných jednání města s občany, kulturních a společenských akcí či sportovních utkání pořádaných městem. Videa opět lidé nebudou muset sledovat celá, ale město jim nabídne možnost výběru. „Záznamy rozdělíme na jednotlivé sekvence a lidé si tak budou moci vybrat,“ popsal Paluřík.

Některé významné akce, například Slovácké slavnosti vína a otevřených památe, které každoročně přitáhnou do města desítky tisíc návštěvníků, by lidé mohli vidět na internetu v přímém přenosu.

Kdy Uherské Hradiště informace formou videopřenosů a záznamů na svém internetovém portále nabídne, je zatím v jednání. Stanovena zatím nebyla ani cena zařízení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x