Valašskomeziříčská radnice i přes prvotní nesouhlas přispěje na opravu varhan

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice přispěje na opravu varhan 100 tisíc korun. Agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Finanční výbor a rada města se původně shodly, že žádost o poskytnutí finančního příspěvku na opravu varhan ve výši 150 tisíc korun nepodpoří, zastupitelům ale pak farář Pavel Stefan navrhl snížení požadované částky o 50 tisíc korun. Sníženou částku nakonec představitelé města farnosti schválili.

Hlavním důvodem neschválení původní částky byl fakt, že město již na rekonstrukci varhan věnovalo celkem 800 tisíc korun. „V letošním roce provádíme v rozpočtu města celou řadu restrikcí, musíme tak pečlivě zvažovat, jaké částky komu schválíme,“ vysvětlil starosta města Jiří Částečka (ODS).

Oprava varhan byla úspěšně dokončena v listopadu loňského roku, celková cena činila více jak 3,24 milionu korun. Částka byla oproti smlouvě o dílo navýšena o 876 tisíc korun, a to kvůli navýšení cen jednotlivých komponentů a nutným vícepracím. Do letošního února bylo i s přispěním města zaplaceno více než 2,55 milionu korun. Zbývá tak uhradit 700 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x